Поверителност
Горещи оферти
Одрин и Чорлу от Варна
Транспорт: автобус
Дати: 09/03, 11/05, 15/06, 20/07, 17/08, 28/09, 02/11, 14/12
Дни: 2 дни/ 1 нощувка
Цена: 175 лв на човек





Маршрут: Варна - Бяла - Обзор - Св. Влас - Поморие - Бургас - Одрин - Чорлу и обратно
Дни: 2 дни/ 1 нощувка
Цена: 175 лв на човек

Дати на провеждане:
09/03, 11/05, 15/06, 20/07, 17/08, 28/09, 02/11, 14/12/2024

Цената включва:
*  Комфортно пътуване с туристически автобус без изморителни нощни преходи;
* Нощувка със закуска и вечеря в: хотел HАWTHORN Suites by WYNDHAM 4* в Cerkezkoy-Kapakli/района на гр. Чорлу или подобен
* Безплатна обиколка на забележителностите по програмата в гр. Одрин с беседи на български език;
* Посещение на всички големи и най-нови шопинг центрове, представителни магазини на фабриките в гр. Чорлу;
* Турмениджъри от фирмата-организатор по време на цялото пътуване и престой в хотелa, екскурзоводско обслужване;
* Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” за лица до 69 г. с покритие 10 000 евро (включваща covid-19) при ЗK "Лев Инс" AD;
* Комплименти - турски лакомства и сувенири, изненади, речник с думи, които е добре да знаете преди да тръгнете на екскурзия в Р. Турция;


Цената не включва:
* Доплащане за единична стая – 35 лв;
* Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” за лица от 70 г. до 85 г. с покритие 10 000 евро (включваща covid-19) – доплащане по 2,00 лв / на ден при ЗК Лев Инс АД;
*Забележка: Туроператора си запазва правото при промяна в тарифата на ЗК Лев Инс АД да коригира цената на медицинската застраховка.
* Туроператорът предлага сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ с COVID-19 покритие до 3 дни от резервиране и заплащане на тур. пакет срещу доплащане, като цената на застраховката варира от 1,5% - 2,7% от цената на пакетната услуга. За повече информация, моля попитайте при записване;

Важно:
Отпътувания при записани мин. 10 човека:
* Доплащане - от Добрич – 15 лв/човек, от Балчик – 20 лв/човек;
*** Oтпътуванията от посочените градове се потвърждават минимум 5 дни преди тръгване. Ако не е събран необходимият минимум по дадената дата, то на клиента се предлага и опция за самостоятелно придвижване до Варна/Бургас. Несъбрания минимум за трансфера не е основание за отказ от пътуването.


Програма:
Ден Първи:
Очакваме Ви заредени с добро настроение за отпътуване рано сутрин от Добрич /Стоматология/, Варна /Катедрала/, Бургас /ОМВ на х-л Мираж. *часът и мястото на тръгване се уточняват два дни преди екскурзията и се изпращат на всички туристи. Редовни почивки по път. Преминаване на ГКПП Лесово, според натовареността на движението. Отправяме се към Тракийската част на Турция.

Около обяд пристигаме в Одрин или на турски “EDIRNE” - Градът на шедьоврите, фонтаните, пехливаните, лалетата, „алъш вериша“ и много други... Открийте ги с нас!

Всички заедно ще посетим българската църква „Св. Св. Константин и Елена" - най-старата българска църква в Одрин, построена през 1869 г. със средства на българската общност. Красива и величествена, достойна за внимание! (време за разглеждане –ок. 20мин.)

По желание: Музеят на здравето - огромен, много впечатляващ комплекс, построен през 15 век от османския султан Баязид ІІ на брега на река Тунджа – с над 100 по-големи и по-малки куполи и две огромни, островърхи минарета. През 2004 год. печели приз „Европейски музей на годината". Основната част от комплекса е болница, но в него има още медицинско училище /медресе/, джамия, приют за гости, турска баня, кухня. Днес, музеят е  интересно историческо място, но също и удивително място за релакс. Представител на музея ще ни посрещне в малка уютна зала с прожекция на филм за комплекса, на фона на изключително приятна успокояваща музика. Восъчни фигури по подобие на Мадам Тисо пресъздават историята на древната медицина...Вход: 50 турски лири ( време за разглеждане – 40мин.)

 или Свободно време, след като фиксираме сборен час на паркинга пред джамията, за разходка в централната част на града, възможност да пазарувате в покритата чаршия – Араста базар, както и по търговските улици на гр. Одрин. В базара към джамията можем да си купим сувенири и един от символите гр. Одрин – малки сапунчета във формата на различни плодове и зеленчуци, както и много др. армагани. В свободното си време ще си отпочинете с вкусен обяд, идея: прочутият специалитет на гр. Одрин - таваджигер - пържен черен дроб, приготвен по специална рецепта със свежа салата от различни зеленчуци, пикантен сос и прословутия айрян на комшиите...

По желание: Заедно ще се отправим към най-посещаваната забележителност в града джамията на султан Селим II – шедьовъра на архитект Синан, славеща се с красивите си мраморни резби, керамични мозайки и най-високите минарета в страната – 72 м. Виждат се дори от България! Първоначално джамията е имала 1000 прозорци, но са зазидали единия поради вярването, че 999 е магическо число. Според някои мнения „Селимие джами“ надминава по красота дори храмът „Света София“ в Истанбул! Интересен е фактът, че джамията е издържала 71 земетресения над 7-ма степен по Рихтер, но оцелява непокътната... Безплатен вход (време за разглеждане – ок. 15мин.)

Около 16ч. Ще посетим и най-новият МОЛ на града: ERASTA AVM http://erasta.com.tr/. Там ще се потопим в море от магазини - LC Waikiki, DeFacto, Koton, H&M, ADL, Hotic, Colin’s, Pierre Cardin, Parfume point, So chic, Ipekyol, Kemal Tanca, MAC, Twist, Yves Rocher, Altinbas, Migros, Simitsaray и много други, където няма да пропуснем и възможността за шопинг ...

Около 18ч. Отпътуваме цялата група за гр. Чорлу – меката на шопинга на супер изгодни цени /път около 2,30мин/! Пристигане в хотела и настаняване.

БОНУС: Посещение на МОЛ „Corner Park”, част от сградата на хотела. Четири етажен МОЛ /12000 м2/ с многообразни магазини, богат избор от хранителни стоки, дрехи, обувки, бижутерия - сребро, текстил, козметика, детски стоки и много други.

Очаква ни вкусна вечеря /включена в цената!/, подготвена специално за нас от майстор – готвача и неговия екип Включва: ордьовър от традиционни мезета, пресни салати, основно ястие с гарнитура, местен десерт, вода и безалкохолни напитки. Музикална програма и танци. Нощувка.

*Всички градове на отпътуване са упоменати само, ако има желаещи и е изпълнено условието за минимум брой туристи.

Ден Втори:

07:30-09:30ч. Закуска. Старт на шопинга!

Чорлу (273 000 жители) отдавна се слави със силната си шивашка и кожарска промишленост. В района се шие на ишлиме за много световноизвестни марки, което позволява цените да бъдат изключително атрактивни, и затова сме тук толкова често... Градът е важен промишлен център на Турция и известен с множеството си фабрики за производство на дънкови облекла, кожи, килими, спално бельо и мн. други..

Ето и какво сме включили в нашата авторска програма специално за Вас:

Ние ще посетим представителните магазини на най-добрите и качествени заводи около Чорлу!

Colin’s /ок. 30мин./- представителен магазин на фабриката - богат избор от дамски, мъжки облекла за всеки вкус и много намаления; Търговски център Аутлет „Авантаж“ /ок. 1 час/- над 40 фирмени бранда, като: ново!! OUTLET LC WIKIKIUS POLO, Mavi jeans, Colin's, Desa, Nike, Urban Play, Levi’s, Oxxo, FLO и много др.МОЛ Орион, Тренд Арена и КИПА. /ок. 2,30ч./ Мол ОРИОН, където се намират представителни магазини на повечето фабрики в града – Mavi Jeans, U.S. Polo, Koton, Defacto, Nike, Adidas, LC Waikiki, Madame Coco, Pierre Cardin, ADL, Inci, Derimod, Desa, Herry, Penti, Boyner, English Home и най-новият Мол АРЕНА ТРЕНД - магазини от всякакъв тип и за всеки вкус, марки като Kemal Tanca, Hotic, Greyder, Ozdilek, White & Beige, Ipekyol, Katia & Bony, LTB и др. Време за обяд, турско кафе с десерт и безброй покупки... По Ваше желание посещение и на хипермаркет "МИГРОС" или бившият "КИПА" - най-големият в Тракийската част на Турция!

!!Специално: Фабрика за шоколад BestHill – качествен, вкусен и здравословен шоколад! Идеи за подаръци, стилно и красиво оформени за всякакви поводи.

Следва: Tac / "ТАЧ" /ок. 1 час/ – представителен магазин на фабриката "ZORLU Holding" - спално бельо, хавлии, шалтета,  халати за баня, покривки, готови пердета, детски комплекти и мн. други на супер изгодни цени и страхотно качество!

Около 17:30ч. След като сме изхарчили и последните си турски лири отпътуваме към България. Пристигаме вечерта, на същите места от където е отпътувала групата.

Описаната програма е ориентировъчна и може да претърпи промени по реда на изпълнение на мероприятията или часовете. Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите и валутните курсове!
 

Условия за записване:
- Внасяне на депозит от 30 % при сключване на договор за туристически пакет, в срок от 48 часа. Резервацията се счита за потвърдена след заплащането на депозита и получаване на подписан договор за туристически пакет в пет дневен срок. Пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване. Начин на плащане: банков път.
- Минимален брой за осъществяване на пътуването при посочените в офертата цени – 40 туриста.
- Срок за уведомление при неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи - 7 дни преди датата на тръгване. В случай че липсва по-горе изложеното условие, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.
Сподели
COPYRIGHT 2008, NEYA TRAVEL LTD. ALL RIGHTS RESERVED.